fbpx

Lønberegner – hvad får du udbetalt?

Det kan være svært at regne ud, hvad du får udbetalt på din næste lønseddel. Derfor har jeg lavet denne simple lønberegner, som du kan downloade og bruge i Excel eller Google Sheets. Linket til download eller kopiering direkte ind i Google Sheets finder du længere nede.

Hvad er en lønberegner?

En lønberegner hjælper dig med at få et overblik over hvad du får udbetalt på din næste lønseddel. Har du 100% styr på din indtægt og dit fradrag, kan du få en præcis udregning på, hvad du får udbetalt. Dette er smart ift. bl.a. budgettering og til eksempelvis at sammenligne lønvilkår.

Hvordan åbner jeg lønberegneren?

Uanset om du bruger Excel eller Google Sheets, er det ret simpelt både at åbne og anvende lønberegneren.

Bruger du Excel, downloader du filen ovenfor, der hedder “Lønberegner.xlsx”, og åbner den.

Lønberegner
Lønberegner

Bruger du Google Sheets, klikker du her. Når du har gjort det, klikker du på knappen “Fil” oppe i venstre hjørne, dernæst på “Lav en kopi”, navngiver den, og så er du good to go!

Hvordan benytter jeg lønberegneren?

Uanset om det er en lønberegner timeløn eller fastansat du er ude efter, så kan beregneren her hjælpe dig. Og den er super simpel at bruge.

Når du har åbnet lønberegneren, skal du tage et kig på alle de gule felter. De gule felter er nemlig der du indsætter tallene der gælder for dig – eksempelvis timeløn, enhedstillæg og fradrag.

Første gang du benytter dig af lønberegneren, vil der stå nogle tal i de gule felter i forvejen – disse sletter du bare. Husk på, at du ikke må slette felterne, kun indholdet. Dette gøres nemmest ved at markere feltet, og trykke på ‘Delete'-knappen på dit tastatur.

Disse felter skal du ændre

Som nævnt, så skal du ændre i de gule felter – og kun de gule.

Hvis vi starter fra toppen, er det første gule felt ‘TIMER'. Her indtaster du det antal timer, du har, i din lønperiode. Har du eksempelvis 100 timer i din lønperiode, så indtaster du ‘100'.

Det næste felt er timeløn. Er du timelønnet, indtaster du her din timeløn. På mit gamle arbejde var den 117,65, og derfor har jeg skrevet ‘117,65'. Er du månedslønnet, så tager du din månedsløn og dividerer med dit antal timer i lønperioden.

Det næste punkt er enhedstillæg – har du ikke et sådant, så springer du det bare over. Har du andre tillæg, kan de tilføjes her.

Det næste punkt er ‘A-skat af løn'. Afhængig af bl.a. hvilken kommune du bor i, og om du er medlem af Folkekirken, kan denne svinge med et par procentpoint. Du kan altid se din skatteprocent inde på skat.dk, eller på din seneste lønseddel. Opdaterer du dette felt, så husk at inkludere et procent-tegn bagefter.

Slutteligt er der feltet ‘Fradrag' – dette kan også ses på skat.dk, eller på din lønseddel.

Tilføjelse / fjernelse af felter

Hvis du tilføjer eller fjerner felter, kan jeg ikke garantere, at lønberegneren fungerer korrekt. Denne lønberegner tager udgangspunkt i min løn fra min tidligere arbejdsplads, og det kan derfor være, at den afviger meget fra den lønberegner, der passer bedst til dig.

Hvis du ønsker at ændre i arket, vil jeg anbefale dig at oprette en kopi, så du altid har det originale ark lige ved hånden, hvis der skulle gå noget galt.

Ønsker du at slette eller tilføje punkter, så skal du trykke på tallene ude i venstre side. Ønsker du at slette et punkt, skal du vælge “Slet række”, hvis et felt ikke er relevant for dig – dette kan eksempelvis være feltet ‘Enhedstillæg' eller ‘Værdi af sundhedsforsikring'. Ønsker du at tilføje et felt, klikker du igen på et tal, og vælger ‘Indsæt 1 ovenfor'.

Afrunding

Det var alt for denne gang. Tak fordi du læste med – jeg håber du får glæde af lønberegneren! Har du spørgsmål, ris eller ros, så kom endelig med en kommentar, som kan skrives nedenunder 🙂

Skriv en kommentar